Blöjtårta

Idag ska vi lära oss hur man gör en blöjtårta i tre skick. Vi svarar på frågorna: Hur många blöjor behövs för en blöjtårta, hur lång tid det tar att göra en blöjtårta, hur man gör en blöjtårta, steg för steg.

Blöjtårta, hur många blöjor?

Vi beskriver hur du gör blöjtårta med tre skick i denna artikel. Du kommer att behöva cirka 35 stycken blöjor för topp- och mellan-skicket och ytterligare 35 blöjor till bottenplan. Sammanlagt blir det därmed cirka 70 stycken blöjor för en blöjtårta med tre skick. Kan också göra en blöjtårta med två skick. Då behöver du enbart 35 stycken blöjor.

Blöjtårta kit

Till denna blöjtårta på 3 skick behöver du 70 stycken blöjor. 1 pappersrulle. 2 raka pinnar. 70 stycken gummiband. 3 stycken större gummiband. En kartong-bit som blöjorna kan vara på. Fina band. Alternativa dekorationer som plastblommor eller cellofan.

Hur lång tid tar det att göra en blöjtårta?

Det tar cirka en timma till en och en halv timma att göra en blöjtårta.

 

Hur gör man en blöjtårta? Blöjtårta, steg för steg

Steg 1. Välj blöjor med en rolig design

blöjtårta

Denna blöjtårta kan vara för både pojkar och flickor. Alltså blöjtårta för pojke om så önskas. Välj blöjor med en rolig design som gör att tårtan blir extra speciell. De flesta blöjpaket har en genomskinlig del på förpackningen så att man kan se blöjan eller en bild av blöjan där du kan se designen på blöjorna. Köp blöjor med en färgstark design, då kommer tårtan bli färgsprakande och kreativ.

 

Steg 2. Forma toppen av blöjkakan

Rulla en blöja, börja vid den ”öppna övre änden”. Lägg ett gummiband runt blöjan för att stoppa den från att rulla ut igen. Välj färgglada gummiband för att skapa en fin touch. Denna första blöja kommer att vara mitten av blöj-lagret på toppen av tårtan.

Ett alternativ till blöja för toppen är att använda en babyflaska som mitten av toppskiktet.

 

Steg 3. Rulla ihop och säkra sju st. blöjor

Placera de sju ny-rullade blöjorna runt den centrala blöjan (eller baby-flaskan). Placera blöjorna runt blöjan i mitten så att de är jämnt fördelade. Håll de samman genom att placera ett stort gummiband runt alla blöjor. Större gummiband kan köpas i butiker som erbjuder kontorsmaterial. De rullade blöjorna ska bilda en cirkel.

 

Steg 4. Skapa mittpunkt för mellanskiktet

Återigen kan det här vara en rullad blöja eller någon avlång gåva (som en flaska eller baby lotion). Rulla ihop 15 stycken mer blöjor och placera dem runt mittpunkten. Säkra dem med ett stort gummiband.

 

Steg 5. Skapa basen på samma sätt

Placera en blöja eller en present (kanske en leksak eller rullad bit av babykläder) i mitten. Rulla ihop 30 stycken blöjor, säkra varje blöja med sitt eget gummiband. Placera dem runt mitten-delen och säkra med ett stort gummiband. För basen, gör ett annat mellanskikt. Lägg sedan till cirka 30 mer blöjor runt den med ett större gummiband.

 

Steg 6. Säkra skikten tillsammans genom att försiktigt sätta in en eller två pinnar genom basskiktet

Därefter staplar du försiktigt de andra två skikten ovanpå basskiktet, var försiktig med att få pinnarna mellan blöjorna och inte genom några blöjor. Sen lägger du bara ihop skikten och tårtan är färdig.

Bilderna är hämtade från Wikihow

 

Dekorera blöjtårtan

Steg 1. Skapa basen av kakan ur kartongen

Placera kakan på en bit papper och skissa med en penna. Ta bort tårta och skär ut cirkeln ur kartongen. Har du något annat som skulle passa som bas i plast eller liknande funkar det också bra.

 

Steg 2. Bind ett band runt varje lager

Kontrollera att alla gummiband är täckta av gummibandet. Klipp bandet så att båda ändarna överlappar något. Säkra bandet genom att klistra ihop de båda ändarna. Du kan ha flera olika typer av band runt kakan. Ha olika typer av band runt för varje lager eller linda ett stor band och ha ett tunnare band över det större.

 

Steg 3. Placera dekorativa dekorationer på tårtan

Lägg till plast-blommor på blöjtårtan. Gå till en hobby- eller festbutik för inspiration. Du kan också lägga till lite större bäbis-produkter för extra känsla och kreativitet.

 

Steg 4. Du kan packa blöjkakan i cellofan eller annat genomskinligt spännande dekorativt

Detta steg är inte nödvändigt men det kan ge en extra touch när du ger bort presenten. Lägg ihop toppen med en fin rosett eller ett fint gosedjur.

 

När hela blöjtårtan är monterad och färdig kan det hända att den enkelt förflyttar sig på den kartong-bas den står på. Ett tips är då att limma fast pappers-rullen/basen på kartong-basen som den står på.

Ett annat tips om tårtan är svår att få rak. Lägg en flaska vin i mitten av blöjtårtan. Det gör att tårtan blir mer stadig, rak och jämn.

 

Bilderna är hämtade från Wikihow

För mer inspiration till din blöjtårta, gå till: @billigablojor på instagram eller sök alternativt på #blöjtårta #diapercake.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.