Den nya förälderns checklista passar perfekt för dig som är gravid och vill ha en checklista. Det kan vara utmanande att veta vad som ska köpas och göras innan bebisen kommer. Vi har därför skapat en checklista som ska underlätta er tillvaro som småbarnsförälder.

Den nya förälderns checklista

Den nya förälderns checklista är kategoriserad i babykläder, babybad och hygientillbehör, baby tillbehör, bebishälsa, barnkammare, barnvagnen och matning. Ni får jättegärna ladda ner checklistan och skriva ut den.

Låna från vänner och köp begagnat

Idag finns det oändliga möjligheter att köpa begagnade saker både online och fysiskt i butik. Eftersom flera saker till bäbis används så kort tid slits de inte ut och kan många gånger återanvändas med bra kvalité. Fråga dessutom familj och vänner om de har något att låna ut eller om de vill bli av med gamla kläder.

Ta en sak i taget

Det är lätt att bli stressad av att se långa listor med saker att förbereda och köpa till barn. Du kan vara lugn för ingen behöver allt. Fundera på vad som ska prioriteras hos er och ta det därifrån. Vad som underlättar er vardag och vad ni behöver märker ni ganska snabbt därefter. Allt i listan är inte nödvändigt, det är sådant som kan göra livet lite enklare för bebisen och livet som förälder.

Ladda ner den nya förälderns checklista här.