Barn är en särskilt känslig grupp så att därför är det viktigt att välja produkter till dem med omsorg. För skonsam och trygg hudvård är ekologisk hudvård ett extra bra alternativ för barn och baby. Ett ekologiskt val gör även att naturen mår bra och att klimatförändringar bromsar.

Barn är extra känsliga

Barn är extra känsliga eftersom de inte har byggt upp det starka immunförsvar som vuxna har. Därför får många föräldrar extra stort intresse för ekologisk hudvård när det gäller deras barn. Vi uppmuntrar att du ska tänka på vilka produkter du använder för dina barn du då de har en känslig hud.

På vilket sätt är barnen annorlunda?

Barns hud är tunnare än vuxnas och därför gör det att de är mer mottagliga för onda kemikalier. Barn vistas även i utrymmen som golv och stoppar gärna saker i munnen som inte borde vara där.

Därför är det bra om du omger dig av krämer och produkter som inte innehåller kemikalier. Rester från dessa produkter kan lätt hamna i munnen på barnen. Skulle du också smörja barnet med hudvård fylld av kemikalier kan barn enkelt få detta i munnen.

Barnens system och organ är dessutom inte färdigutvecklade som lever och njure. Det gör att hantering av kemikalier därför inte helt fungerar som det ska. Får barn i sig en liten mängd kemikalier kan det påverka dem mycket då det har en relativt liten kropp relativt en vuxen person.

För dessa skäl listade ovan är det därför viktigt att använda sig av ekologisk hudvård. Ren och miljövänlig hudvård baserad på ekologiskt odlade råvaror och inga manipulerade ingredienser är det bästa för dig och framför allt ditt barn.

Tips om ekologisk hudvård till barn och baby

Rengöringstips

  • Tvätt: Använd helst enbart vatten och olja för rengöring. Tvättar du barnen för mycket kan huden riskera att torka ut.
  • Tvål: Använd inte för mycket tvål. Ska du använda en tvål är det bästa alternativet en överfettad typ. Den ger tillbaka fett/skydd till huden.
  • Lufta: så ofta du kan.
  • Våtservetter: Undvik våtservetter då de oftast innehåller parfymämnen och konserveringsämnen.

Insmörjningstips

  • Parfymfria produkter: Använd produkter utan tillsatta doft. Ju mindre kontakt med eventuella allergena ämnen desto bättre.
  • Torr hud: betyder brist på fukt. Det är troligen på grund av överdriven tvättning
  • Potatismjöl kan användas som blöjpuder