handsprit

Läs om handsprit här

Jämför Pris På Blöja

BlöjaCirkapris/blöja Årskostnad, 6 st. /dygn Storleksintervall SalvaMiljömärkningOmdöme
Pampers Active fit premium protection3,08 kr6736 kr7-18 kgJa, vaselin med aloe vera.-Bäst i test.
Dyrast.
Pampers Baby dry2,59 kr5665 kr7-18 kgJa, vaselin med aloe vera.-Bäst skydd mot läckage. Mycket bra på att hålla huden torr.
Libero Open touch2,71 kr5929 kr2-26 kgNejJaMycket bra på att hålla huden torr. Bra skydd mot läckage.
Libero Comfort2,20 kr4826 kr5-26 kgNejJaBäst på att hålla huden torr.
Ica Maxi1,50 kr3285 kr7-14 kgNej-Bra på att hålla huden torr. Billigast.
Willys Maxi1,54 kr3368 kr8-14 kgNej-Bra på att hålla huden torr. Sämre skydd mot läckage.
Änglamark Maxi1,60 kr3512 kr7-18 kgNejjaNågot sämre skydd mot läckage.
Naty Blöjor3,02 kr6618 kr7-18 kgNejJaSämre skydd mot läckage.
Favorit Bamse Maxi1,60 kr3502 kr7-14 kgNejJaSämre skydd mot läckage. Sämst på att hålla huden torr.
Toujours (Lidl) Day and Night1,55 kr3391 kr7-18 kgNejJaSämst skydd mot läckage. Sämst på att hålla huden torr. Bäst fästförmåga.

Handsprit. Handdesinfektion fungerar bra för att förebygga smittspridning och är effektivt mot bakterier, svampar och olika typer av virus. Under förkylningstider och på resor kan det vara bra att använda handsprit regelbundet. Det verkar desinficerande och är effektivt mot bakterier. 

En del handsprit Innehåller återfuktande glycerin. På grund av att många köper handsprit just nu kan du oftast inte köpa fler än 2 stycken. Handla bara det du behöver, så räcker det till alla. Handsprit finns i små flaskor, alcogel med doft & desinfektionsservetter för smidig applicering. Alltid låga priser, snabbt & fraktfritt.

Handsprit är perfekt att ha med sig i handväskan, särskilt när du är ute på resande fot eller under förkylningstider. Detta är för att skydda dig mot de bakterier och virus som uppkommer på flera kritiska platser där många personer rör sig. Detta betyder att handsprit är ett bra sätt att förhindra och förebygga smittspridning

Handdesinfektion som är bakteriedödande och återfuktande är ett bra komplement till vanlig handtvätt. Det är viktigt att dessutom ha en god hygien och tvätta händerna i samband med handdesinfektionen. 

För den som inte får tag i handsprit är det en enkel att blanda själv. Ha spriten som utgångspunkt. Det kan vara rödsprit som är inköpt på en bensinstation. Det går även bra med annan sprit. Handspriten ska innehålla 60 procent alkohol när den är färdig. Använder du rödsprit så späd ut den med vanligt vatten och addera cirka 1 centiliter glycerin/glycerol. Tillsätt eventuellt eteriska oljor. Tänk på att använda en tätslutande behållare för att spriten inte ska avdunsta. Återanvänd gärna pumpflaska. Observer att det är brandfarligt och ej går att dricka. 

Se inslaget mer om hur lite som krävs för att göra sin egen handsprit här.

RECEPT PÅ HANDSPRIT

  • För 50 centiliter handsprit behöver du:
  • 35 cl T-röd
  • 15 cl vatten
  • 1 cl glycerin/glycerol
  • För den som tycker lukten behöver bytas ut, tillsätt tex eteriska oljor.

Kontakta Oss

Få senaste nytt för gravida och nyblivna föräldrar direkt i din mejl-inkorg. Helt kostnadsfritt.